Posted by Milica Lambrin 06 Jul 10

0910M5 ML

The roof of the existing Beton Hala building is recognized as a high quality but unused public space on the River Sava, with great potential to become a city beach. The space is defined with an interconnected system of poles whose height is changeable and depends on the needs and action of the users. The poles create a grid covered by fabric. The roof construction created in this way makes the space dynamic and flexible making it possible for the users to create the space suitable to their needs.

Krov postojećeg objekta Beton Hale je prepoznat kao kvalitetan ali neiskorišćen javni prostor na obali reke Save sa brojnim karakteristikama gradske plaže. Prostor je definisan pravilnim rasterom stubova koji formiraju mrežu kvadratnih polja prekrivenih tkaninom. Visina stubova je promenljiva i zavisi od potreba i delovanja čoveka. Na taj način formirana nadstrešnica čini prostor fleksibilnim i dinamičnim ostavljajući mogućnost korisniku da svojim delovanjem kreira prostor po želji.
Be Sociable, Share!

    Comments are closed.


    Read previous post:
    About

    foto: Marija Strajnić This blog documents and presents Architectural Design...

    Close